Absolwentka Wydziału Nauki o Zdrowiu Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego. Specjalista dietetyki klinicznej i żywienia człowieka. Zawodowo związana z Warszawskim Uniwersytetem Medycznym na którym uzyskała stopień doktora nauk medycznych i nauk o zdrowiu.
Doświadczenie zdobywała w warszawskich szpitalach klinicznych i poradniach m. in. Centrum Zdrowia Dziecka,;Szpital MSWiA,;Centrum Onkologii – Instytut im. Marii Skłodowskiej – Curie, Instytut Żywności i Żywienia.;
Posiada kliniczne doświadczenie we wspomaganiu leczenia terapią żywieniową różnych jednostek chorobowych (internistycznych, endokrynologicznych, chirurgicznych, immunologicznych, a w szczególności chorób przewodu pokarmowego jak refluks, SIBO, jelito drażliwe, alergie i nadwrażliwość pokarmowa).
Jako ekspert prowadzi wykłady, szkolenia oraz udziela licznych konsultacji specjalistycznych w mediach z zakresu profilaktyki żywieniowej i wspomagania leczenia chorób odpowiednią dietą.
Znajomość języków: Język polski, Język angielski
Konsultacje w zakresie
- choroby przewodu pokarmowego
- nadwrażliwość pokarmowa
- alergie
- jelito drażliwe
- SIBO
- refluks